Не допускайте тези грешки след тренировка

Не забравяйте за протеините и не пийте алкохол

02.12.2022 | 13:23 Редактор: Тодор Петров
Не допускайте тези грешки след тренировка

Когато човек тренира, има някои грешки, които може да допусне. Ако смятате, че тренировките ви дават свободата да ядете каквото си искате, това е една от най-големите ви грешки. Поддържането на фигурата и фитнес постиженията се градят в комбинация с храненето.

1. Не броите калориите, които приемате.

Не разчитайте, че щом тренирате, всичко ви е позволено. Ако сте от хората, които имат много бърз метаболизъм и калоричното хранене не ви се отразява особено, вие сте щастливци. Но за всички останали това изключение не важи. Храненето и тренировките трябва да са съобразени с общия ви калориен прием. 

Ето защо след тренировка не е добра идея да си позволявате бургер или парче торта, само защото смятате, че сте изразходвали калории.

2. Не забравяйте за протеините.

Един от най-важните компоненти в храненето, особено след тренировка, са протеините. Те помагат на мускулите да се изградят, да се стегнат, да се възстановят наред с всички останали тъкани. Протеините са основните им градивни елементи, затова е важно да ги внасяте в тялото след тренировка.

3. Не пийте алкохол.

Едно от най-вредните неща след тренировка е алкохолът. Той влияе негативно на изгарянето на мазнини и е последното нещо, което трябва да приемате след натоварване. Алкохолът ще попречи и на възстановяването на тъканите и всички метаболитни процеси, а крайният резултат в целите ви ще се забави.

Четете повече в az-jenata.bg
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
...
преди 1 година