Зоните за комуникация – притегателното звено в офиса

27.02.2023 | 10:00 Редактор: Тодор Петров
Зоните за комуникация – притегателното звено в офиса

С навлизането на бързо развиващите се технологии и усъвършенстването на AI офисът все повече се превръща от място за изпълнение на рутинни задачи в среда за обмен на идеи, стимулиране на креативност и активна комуникация. Последните години сме свидетели на главоломно развитие във всички сфери, благодарение на ефективността и силата на колективната мисъл.

Изолацията по време на пандемията ни подтикна да осъзнаем колко е важен балансът между служебния и личен живот и ни даде време да обърнем внимание на личните си интереси и хобита. В този контекст офисът се разглежда като място за сътрудничество с колеги и по този начин създаване на колективи, които са взаимно свързани помежду си, не само от общата им работа. Това се явява предпоставка за много по-мотивирани служители, които се чувстват свободни и пълноценни на работното си място.

Чрез създаване на зони за комуникация, които да предразполагат хората да се събират на групи, работодателите могат да улеснят тези процеси. Служителите са по-склонни да споделят информация и знания, ако имат удобно място за това.

Тези пространства трябва да са решени с креативен дизайн, свежи тоналности с препратка към домашния уют и да изразяват характера на компанията и служителите. Задължително в обзавеждането са мебелите за ниско сядане – широки, комфортни дивaни, групи фотьойли или мобилни пуфове. Често присъстват открити библиотеки или дизайнерски стелажи, които освен дисплей за аксесоари и книги, имат функция и да разделят помещението на различни зони.

В Offisphera ще намерите всичко необходимо за обзавеждането на креативни зони за комуникация за вашия офис.