"Аватар 2" се пребори със зимните бури в САЩ, спечели $56 млн. от билети само за уикенд

Лентата е най-касовият филм в историята на Холивуд

27.12.2022 | 10:26 Редактор: Вяра Димова

Научнофантастичният епос "Аватар: Пътят на водата" на Walt Disney Company се пребори със зимните бури в САЩ и Канада, за да донесе приблизително 56 млн. долара от продажбата на билети през уикенда.

В рамките на почивните дни филмът е събрал още 168,6 млн. долара в международните кина, което прави общо 855,4 млн. долара в световен мащаб от излизането му на 16 декември, съобщи Disney в изявление в неделя.

Компанията прогнозира, че филмът ще спечели 82 млн. долара на вътрешния пазар за четирите дни, които включват понеделника след Коледа.

Макар че лентата лесно оглави боксофиса, продажбите на билети на вътрешния пазар спаднаха с 58% спрямо премиерния уикенд, когато филмът спечели 134,1 млн. долара. Това е типично за премиера на голям филм, но ръководителите на веригите кина и на Disney заявиха, че са очаквали "Пътят на водата" да бъде по-устойчив. Това беше преди бурите да затворят някои киносалони и да доведат до опасно студено време в много части на САЩ. 

Оригиналният филм "Аватар" имаше силен, но не и впечатляващ старт през 2009 г. Той е най-касовият филм в историята на Холивуд, защото остана на върха на боксофиса в продължение на седем седмици. В световен мащаб от този филм бяха продадени билети на стойност 2,92 млрд. долара, подкрепени от 3D ефектите и феновете, които го гледаха многократно. 

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
...
преди 1 година