Как да изберем подходящия тип рокля, който да пасва на фигурата ни?

Безспорно тези тревоги провокират и резки диети, или пък спад в самочувствието

17.12.2022 | 22:15 Редактор: Ирена Бакърджиева
Как да изберем подходящия тип рокля, който да пасва на фигурата ни?

Независимо от повода или случая, понякога се налага да облечем официална рокля. За повечето от нас това е момент както на радост, така и на притеснение. Ами сега? Ще успеем ли да намерим подходяща официална рокля, или ще трябва да поровим в гардероба, в търсене на нещо позабравено, което все още може би ни става? Безспорно тези тревоги провокират и резки диети, или пък спад в самочувствието. Но не се обезкуражавайте! Помнете, че няма лоша фигура, има само лоша кройка.

Ако сте с фигура тип Круша

За тази фигура е характерен по-широк ханш и по-тесни рамене. Когато избирате рокля, подходяща на вашата фигура, опитайте се да подчертаете ханша и неговите извивки. За да удължите видимо силуета, можете да изберете и рокля с V-образно деколте. За да балансирате обема, в горната част на роклята може да има и волани или пък обемни ръкави. Подходяща за вас е и рокля в два цвята – светъл в горната част и тъмен в долната. Така ще отклоните вниманието от ханша и ще го насочите към другата половина на тялото си. Избягвайте прекалено широки рокли, както и такива, които са прекалено къси.

Ако имате фигура Пясъчен часовник

Тази фигура е с извивки, а за нея е характерно, че ширината на бюста и ханша са с почти еднакъв размер. За вас са подходящи рокли, които следват извивките на тялото и ги подчертават. Можете да изберете и модел с паднало рамо. Набори около талията ви ще я направят още по-забележима, а тялото ви – по-женствено. Избягвайте широки и безформени рокли, тъй като те могат да донесат допълнителен обем, който да ви накара да изглеждате по-пълна. Уверете се, че роклята ви е точният размер, за да избягвате разместване или пък повдигане нагоре.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay