"Ще дойдете ли с нас на бала?" - покана върху хиляди стикери, залепени на колата на учител

"Не бих се изнервила на нещо такова.Отделили са от своето време да направят жест за своя преподавател", сподели г-жа Клинчарова

21.10.2022 | 19:38 Редактор: Ирена Бакърджиева

Вълнуваща и нестандартна покана за абитуриентски бал. Млада учителка намери колата си облепена с хиляди бележки. Снимката събра стотици реакции в социалните мрежи.

В едно от междучасията г-жа Виктория Клинчарова намира колата си, облепена с хиляди стикери и надпис "Ще дойдете ли с нас на бала?".

"И съм съхранила всяко едно стикерче заедно с поканата до въпросния ден 27 май, когато ще видя едни завършили успешно, положили успешно, вярвам в тях, матури и наистина да отпразнуваме един незабравим момент за тях, но и за мен, защото това е моят първи клас", сподели учителката по история в 203-та ПЕГ.

По този нестандартен начин учениците от 12 А клас в 203-та Профилирана езикова гимназия в столицата решават да поканят класния си ръководител на абитуриентския бал.

"Решихме да направим покана на класна, която харесваме, ценим и обичаме. Уникален човек, един добър човек, който наистина ни влиза в положение, пример за това какъв трябва да бъде съвременният млад учител", смятат учениците.

Дали такъв жест се приема с усмивка, или може да докара главоболие на собственика на автомобила?

"Не бих се изнервила на нещо такова, това е нещо, което те са инициирали – техният труд. Отделили са от своето време да направят жест за своя преподавател. Не съм се сблъсквала с такава емоция досега", уточни г-жа Клинчарова.

Виктория е на 32 години. Преподава история в гимназията, от година е и класен ръководител. Учениците я обожават.

"Повечето хора ще кажат – тя е млада, това е бил мотиваторът. Не мисля. Мотиваторът е пламък. Както е казал Сократ – обучението е запалване на пламък, а не пълнене на съд", твърди един от учениците.

"Смея да твърдя, че съм изкл. горда с тях и вярвам, че ще постигнат много", категорична е учителката.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК