Ретроградният Меркурий ще ни насърчи да погледнем към миналото

Тази фаза на планетата може да създаде забавяния, нерешителност, злополуки и неправилна комуникация

08.09.2022 | 22:45 Редактор: Теодора Патронова
Ретроградният Меркурий ще ни насърчи да погледнем към миналото

На 9 септември настъпва третата ретроградна фаза на Меркурий. Планетата на мисълта и комуникацията ще бъде ретроградна до 2 октомври. Меркурий ще бъде ретрограден във въздушния знак Везни и ще се върне обратно в земния знак Дева на 23 септември.

Докато Меркурий преминава през Везни, може да забележим, че на преден план излизат въпроси, свързани с нашите взаимоотношения и как взаимодействаме с другите. Докато ретрограден Меркурий преминава през Дева, фокуса ще бъде върху баланса между професионалния и личния живот и нашето здраве, особено нашите навици, свързани със здравето.

Периодът на ретрограден Меркурий е време, когато енергията преминава към вътрешно състояние, което ни позволява да влезем навътре и да се вслушаме в собствения си вътрешен свят. Също така ни насърчава да се замислим и да погледнем назад към миналото, преди да продължим напред.

Тъй като Меркурий се смята за планетата на мислите, комуникацията, технологиите и пътуванията, неговата ретроградна фаза понякога може да създаде забавяния, нерешителност, злополуки и неправилна комуникация.

Септемврийският ретрограден Меркурий започва ден преди пълнолунието в Риби. Енергията на Риби обича да тече в ритъм и хармония. Тя ни вдъхновява, активира всяка емоция в тялото ни. В комбинация с енергията на Меркурий е възможно да се почувстваме по-несигурни и неуверени в каква посока да продължим. Много по-лесно ще ни бъде да се отдадем на своя поток енергия, отколкото да се борим с него. Да се отпуснем, да бъдем по-пасивни.

Тъй като Меркурий се движи през Везни от 9 до 22 септември, това може да подчертае нашите взаимоотношения. Възможно е стари такива да се върнат в живота ни по някакъв начин или може да почувстваме необходимост да оставим някои отношения в миналото. Може също така да се чувстваме объркани или нерешителни относно определена връзка в живота си.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК