Има ли начин да намалим разходите, пазарувайки за ученик?

Можем да заемем дрехи от приятели

07.09.2022 | 20:15 Редактор: Ваня Кузманова
Има ли начин да намалим разходите, пазарувайки за ученик?

Дошъл е моментът, в който трябва да направим ревизия в гардеробите – както в нашите, така и на децата. Нови анцузи, маратонки, училищни пособия. Списъкът е дълъг и само при мисълта за предстоящото пазаруване, всеки родител преживява малка паник атака.

Заемете дрехи от приятели

Попитайте ваши познати дали разполагат с дрехи от тяхното дете, които няма да ползват. Повечето родители с охота ще ви дадат дрехи, които техните деца вече не носят. В трескавата подготовка за първия учебен ден, ние, родителите, често пъти искаме да дадем най-доброто на децата си, и в това няма нищо лошо. Но сумите, които можем да изхарчим могат доста да раздуят семейния ни бюджет. 

Проверете вкъщи

Преди да се втурнете да щурмувате магазини, проверете дали нямате вкъщи неща, които могат да ви свършат работа. Може с изненада да намерите чисто нови флумастери или пък моливи, които сте забравили, че сте купили.

Оставете децата вкъщи

Да пазарувате с децата може да се окаже грешка. Вместо това, оставете ги при баба и дядо или някой съсед, и свършете работата си сами. Всички знаем как пазаруването с деца може сериозно да надвиши сумата, която сме заделили за целта. Големите производители знаят това. Нека не ви се налага да плащате двойно за нещо, само защото върху него има отпечатана картинка на принцеса или супергерой.

Комбинирайте пазаруването с приятели

Ако имате приятели, чиито деца са на същата възраст като вашето, можете да помислите за общ пазар. Купуването на едро на тетрадки, моливи и други може да ви спести доста пари, тъй като разликата в цените на дребно и едро понякога може да е съществена. За големи количества намалението в цените започва от 20% и може да достигне много повече.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК