Маслото от евкалипт с ползи за красотата, здравето и за поддържането на дома чист 

Може да си направим препарат против насекоми

02.09.2022 | 18:30 Редактор: Ваня Кузманова
Маслото от евкалипт с ползи за красотата, здравето и за поддържането на дома чист 

Етеричното масло от евкалипт има превъзходни ползи както за красотата и здравето, така и за поддържането на дома чист и свеж. Всички етерични масла имат своите чудесни свойства, но всяко от тях се откроява със специфични действия, които са характерни само за него.

За какво да използвате масло от евкалипт?

Препарат против насекоми

Маслото от евкалипт има много наситен аромат, който е приятен за хората, но е отблъскващ за насекомите, особено комарите. Направете си домашен препарат против насекоми, като смесите равни части ябълков оцет, хамамелис и 20 капки етерично масло от евкалипт. Изсипете сместа в спрей бутилка. Разклащайте преди всяка употреба. Може да пръскате в пространството вкъщи и върху кожата.

Препарат за почистване на дървен под

Дървеният под е претенциозен. Той може да се увреди, ако се почиства с неподходящи препарати. Фабричните препарати за почистване са разработени за целта, но пък могат да са твърде агресивни. Затова можете да си направите домашен препарат за под с евкалиптово масло, който почиства, дезинфекцира и ароматизира дома.

Смесете 3 литра вода с 1 чаша ябълков оцет. Добавете 25 капки масло от евкалипт. Разбъркайте добре. Почистете и дезинфекцирайте дървените си подове. Препаратът е подходящ и за дървени мебели.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК