Какви са ползите от какаовото масло за околоочния контур?

Какаовите зърна са естествено богати на антиоксиданти

07.08.2022 | 14:45 Редактор: Теодора Патронова
Какви са ползите от какаовото масло за околоочния контур?

Какаовото масло е едно от най-често използваните в козметичната индустрия и домашни грижи за красива кожа на лицето, тялото и косата. Какаовите зърна са естествено богати на антиоксиданти. Какаовото масло има доказани ползи за нашата кожа. Какаовото масло е чудесна грижа за зоната на околоочния контур. Може да се ползва самостоятелно в комбинация с други масла или да си закупим крем за очи, обогатен с него. 

Действа като естествен овлажнител

Какаовото масло е ефективен естествен овлажнител, тъй като притежава антиоксидантни свойства. Тези свойства позволяват на кожата да се бори със свободните радикали, които причиняват увреждането ѝ. Уникалното масло попива в кожата лесно и бързо. Богатата му текстура моментално подхранва и възстановява кожата.

Подобрява еластичността на кожата

Още една полза от нанасянето на какаово масло в зоната около очите е, че спомага за подобряване еластичността на кожата. Западни изследвания са доказали, че редовното прилагане на маслото върху деликатната зона, спомага за по-стегнатия и добър вид на кожата. Какаовото масло е богато на мастни киселини, витамини Е, А, С, витамини от група В, които допринасят за подобряване на влагата и кожната бариера.

По-малко тъмни кръгове под очите

Тъмните кръгове и торбичките са сред най-често срещаните проблеми в зоната на околоочния контур. Стрес, липса на сън или генетична предразположеност, излагане на слънце без слънцезащита, недостатъчна грижа за кожата, дехидратация, неправилно хранене и т. н. Това са част от факторите за тяхната поява. Какаовото масло действа и противовъзпалително, третирайки тъмните кръгове отвътре навън.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК