Знаците, които показват, че трябва да променим диетата си

Постоянно сме гладни и налитаме на сладко

31.08.2022 | 23:30 Редактор: Ваня Кузманова
Знаците, които показват, че трябва да променим диетата си

Диетата в днешно време е почти ежедневие за мнозина. Някои искат бърз резултат и прибягват до по-драстични мерки, други просто променят начина си на хранене в дълготраен план. Второто определено е по-малко стресиращо за организма и препоръчително. Да, резултатите идват по-бавно, но пък се запазват за по-дълго.

Ето и 5 знака, които да ви подскажат, че трябва да промените диетата си веднага:

Постоянно сте гладни и налитате на сладко

Ако ви е трудно да се придържате към диетата си и желанието ви за сладко се увеличава, вероятно диетата ви изобщо не работи за вас. Може да почувствате, че не сте достатъчно дисциплинирани, за да спазвате диета или винаги накрая прецаквате диетата си. Ако в крайна сметка преяждате или жадувате за шоколад или бисквитка след хранене, но все още се чувствате летаргични, вашите клетки все още гладуват за енергия, ето защо не можете да следвате диетата последователно.

Кожата ви се поврежда

Акнето и бръчките са два основни индикатора за небалансирана диета. Диета, богата на мляко и млечни продукти и лишена от витамин А, основни мазнини и протеини, може да повлияе на кожата ви. Витамин А играе решаваща роля в регулирането на производството на ретиноиди, а дефицитът на това изключително важно хранително вещество може също да доведе до суха коса и чупливи нокти. Консумирайте храни като сладки картофи, моркови и зимни тикви, за да сте сигурни, че получавате дневния си прием на витамин А.

Менструацията ви е кратка и има симптоми на ПМС

Ако вашата диета е богата на млечни продукти, соя и тофу, има вероятност да се сблъскате с хормонален дисбаланс. Ако в диетата ви също липсват минерали, които оптимизират функционирането на щитовидната жлеза, това може да доведе до хипотиреоидизъм, менструацията може да бъде обилна или да липсва и променя начина, по който хипофизната жлеза контролира яйчниците.

Повече по темата четете в Tialoto.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК