Какви са преимуществата на палео диетата?

Тази диета подобрява имунната защита

06.08.2022 | 12:25 Редактор: Ваня Кузманова
Какви са преимуществата на палео диетата?

Стремежът към добра форма е стар колкото и светът. Всяка година към списъка с методи за хранене се добавя по още нещо. Диетолози и изследователи не спират да се надпреварват в проучванията за влиянието на различните храни върху организма, като целта си остава една – как да съхраним младостта и жизнеността за по-дълго време.

Понякога най-модерните тенденции в храненето черпят идеи от миналото ни и проследяват хранителните навици на древните хора. Такъв режим е палео диетата. Какво е характерно за нея?

Какви са преимуществата на тази диета?

Подобряване на имунната защита

Обилната консумация на плодове и зеленчуци ще намали риска от сърдечносъдови заболявания. Фибрите предотвратяват рязкото покачване на тегло, както и намаляват риска от развитие на диабет тип II. Високите нива на витамините C, А и Е ще подействат положително на имунната защита на тялото ви.

Отслабване

Тази диета може да ви помогне за контрола на теглото, тъй като храните, които се консумират ще ви помогнат да се чувствате по-сити за по-дълго време.

Контрол на диабета

Ако имате заболяване или съмнение за такова, винаги се консултирайте със специалист, преди да смените хранителния си режим. Ако той ви даде зелена светлина, тази диета може да се окаже подходяща за вас, тъй като приемът на захар и въглехидрати е сведен до минимум.

Как би изглеждало примерно палео меню за един ден?

Закуска: 2 яйца, малко грозде;

Обяд: Зелена салата с дресинг от зехтин и лимон, печен карфиол;

Вечеря: Говежда пържола със задушени аспержи.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК