Несигурността и нараненото самочувствие издават токсичните връзки

Първоначално те могат да са прекрасни, романтични, обещаващи, но впоследствие попадаме в капан

30.08.2022 | 10:16 Редактор: Петя Кръстева
Несигурността и нараненото самочувствие издават токсичните връзки

Всяка любовна връзка е различна. Нямаме застраховка и срещу токсична такива. Първоначално тя може да е прекрасна, романтична, обещаваща, но впоследствие да попаднем в капана ѝ. Кои са признаците, че може би се намирате в токсична връзка?

Ходите по "черупки от яйца"

Как се чувствате около партньора си? Да ходиш по "черупки от яйца" или "бръсначи" означава да се чувствате несигурни и донякъде напрегнати във връзката си, а източник на тези емоции да е вашият партньор. Бдително внимавате да не направите или кажете нещо, което може да напрегне половинката ви или да се окаже повод за спор. Правите всичко възможно другият да е доволен, за да има мир помежду ви. Не си позволявате да взимате решения, които може да вземете сами, а винаги търсите разрешение. Ходите ли по черупки от яйца около партньора си? Ако отговорът е "да", това е ясен червен флаг, че връзката ви е токсична.

Самочувствието ви е наранено

Още един знак, че се намираме в токсични взаимоотношения е, когато не се чувстваме добре със себе си. Това най-често може да се дължи на факта, че партньорът ни омаловажава по някакъв начин – не се гордее с постиженията ни, критиките са чести и не са градивни, словесни атаки, с които се опитва да ни откаже от определени цели, които сме си поставили и т. н.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК