Кои са знаците, че връзката ни е обречена на провал?

Пренебрегването на проблемите между партньорите води до разпад в отношенията

23.08.2022 | 11:36 Редактор: Теодора Патронова
Кои са знаците, че връзката ни е обречена на провал?

Дори връзката да изглежда стабилна на повърхността, в нея съществуват проблеми, за които често самите партньори не си дават сметка. Пренебрегването им води до разпад в отношенията. И най-малките проблеми могат да се окажат подводният камък, който да провали любовта.

Липса на внимание

Може да изглежда маловажно, но вниманието е сред най-важните неща в една връзка. Когато не обръщате внимание на партньора си дори за съвсем малки и на пръв поглед безобидни неща, това се натрупва и отблъсква. Постепенно партньорът ви ще се отдалечава от вас. Вниманието, което отделяме на половинките си има голямо влияние върху връзката и отношенията.

Контрол

Провалената любов е предвещана от желанието за контрол. Ако единият от партньорите или и двамата се опитват да взимат надмощие над другия, тази борба рано или късно води до съсипване на отношенията. Любовта трудно може да вирее в такива условия, в които на първо място е поставен контролът над другия.

Липса на уважение

Без уважение любовта се проваля. Ако не уважавате партньора си и той вас, всеки ден се превръща в борба. Забравяте за обстоятелствата, които са ви накарали да се влюбите един в друг.

Обиди

Обидите и квалификациите са много лош навик, който отдалечава партньорите във връзката. Поставянето на етикети, постоянната критика, унижението пред други хора или насаме са огромен недостатък в отношенията, които бавно, но сигурно провалят любовта.

Приемане на другия за даденост

Ако забравяте, че партньорът ви е свободен човек, който може да си тръгне по всяко време, значи сте го приели за даденост. Когато не се грижите за комфорта му, не се съобразявате, не правите компромиси, не внимавате с думите и поведението си, това води любовта към сигурен провал. Ако разчитате, че каквото и да направите половинката ви ще остане до вас, грешите. Тази грешка е в основата на повечето провалени връзки.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК