Как да сме щастливи, когато не сме във връзка?

Направете си график, останете заети

06.08.2022 | 07:10 Редактор: Теодора Патронова
Как да сме щастливи, когато не сме във връзка?

Връзките определено могат да ни накарат да се почувстваме по-добре - на всеки му харесва да е обичан, желан, да му се обръща внимание, да му правят романтични жестове и изненади. Но, особено ако сте млади, има много причини, поради които може да се радвате, ако сте необвързани. 

Направете си график, останете заети

След раздяла, може изведнъж да сте шокирани - имате прекалено много време за себе си и почти никакви планове. Време е отново да има подем в социалния ви живот! За да не мислите за раздялата, за това, че сте самотни и т.н., най-добре е да запълните графика си. Вземете календара и направете планове за всеки ден. 

Фокусирайте се над психичното здраве

Освен, че трябва да се срещате с приятели, да общувате повече, да ходите на интересни места, важно е да отделите и време за грижа за психичното здраве. Отдайте се на емоциите, признайте какво чувствате и през какво преминавате. Може дори да поговорите с терапевт или да се запишете на някакъв курс или спорт, където да изразходите негативната енергия.

Преследвайте целите си и интересите си

Най-накрая имате време да обърнете внимание на своите цели, мечти, интереси, проекти. Може да започнете работа по проект, за който не ви е оставало време или да се завърнете към хоби, което половинката ви не е споделяла и което почти сте изоставили. Набележете си нови цели, работете повече и по-старателно. 

Четете повече по темата в teenproblem.net

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК