Кои са най-подходящите храни за детокс на бъбреците

Червеното грозде е богато на флавоноиди, които спомагат за предотвратяване на възпаленията

26.08.2022 | 13:16 Редактор: Ваня Кузманова
Кои са най-подходящите храни за детокс на бъбреците

Бъбреците са едни от най-важните органи в човешкото тяло, които ни помагат да поддържаме баланса на течностите и електролитите и да елиминираме отпадъците от кръвта си.

За жалост, нездравословното хранене, консумацията на солени храни, липсата на редовна физическа активност, затлъстяването, някои заболявания, увеличават риска от това да навредим сериозно на бъбреците си.

Белтъци

Тъй като яйчените жълтъци съдържат много фосфор, което трябва да се избягва, ако страдате от проблеми с бъбреците, ако например си приготвяте омлет, наблегнете на белтъците и сложете по-малко жълтъци.

Червено грозде

Сочното грозде е богато на флавоноиди, за които е известно, че спомагат за предотвратяване на възпаленията и също така допринасят за детокса на целия организъм. Според западно проучване от 2017 г. редовната консумация на прах от гроздови семена, може да помогне за намаляване на прогресията на бъбречните заболявания. Разбира се, можем да включим в менюто си свежото грозде за по-здрави бъбреци.

Сладка червена чушка

Червените чушки са много богати на витамини С и А, които подобряват защитните сили на имунната система. При някои хора с бъбречни заболявания се наблюдава спад на имунитета. Освен това чушките са богати и на вода, и са една от най-добрите храни за детокс на организма и елиминиране на излишните течности от тялото.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК