Как ноктите ни подсказват, че бъбреците не работят добре?

Бъбречните заболявания могат да предизвикат промяна във външния вид на ноктите

22.04.2022 | 18:20 Редактор: Ваня Кузманова
Как ноктите ни подсказват, че бъбреците не работят добре?

Бъбреците са незаменим орган в човешкото тяло, без който животът е немислим. Те имат филтрираща функция, която помага на организма да се освободи от киселините, токсините, излишните течности и още много други отпадъци. Те отговарят за стотици функции, което прави ролята им в баланса на организма изключително важна.

Бъбречните заболявания засягат възможността на организма да се детоксикира и освобождава от отпадните вещества. Проблемите с бъбреците могат да възникнат по много причини. Понякога те остават скрити задълго. 

Някои от най-известните и добре познати симптоми на бъбречни проблеми са промяната в цвета и мириса на урината, често уриниране, нарушения в съня, летаргия, умора.

Ноктите ви се разслояват и чупят – какво означава?

Но кожата и ноктите също могат да подсказват, че бъбреците ви страдат. В тях могат да се наблюдават някои промени, които биха могли да подсказват, че бъбречната функция е нарушена.

Как ноктите подсказват, че бъбреците не работят добре?

Бъбречните проблеми и заболявания могат да предизвикат промяна във външния вид на ноктите. Според Американската академия по дерматология, цитирана от healthdigest.com, ако ноктите на ръцете или краката добият жълт оттенък или се появят бели линии по тях, това може да е скрит симптом на бъбречно заболяване.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК