Грижа за лицето: Намалете инфекциите и себума с парна баня

Тя стимулира производството на колаген

20.08.2022 | 13:10 Редактор: Петя Кръстева
Грижа за лицето: Намалете инфекциите и себума с парна баня

Парната баня има чудодейни ползи за кожата. Тя може да помогне на кожата ви да възвърне блясъка си, да бъде добре почистена, сияеща, с контролирана секреция на себум и с по-малко черни точки. Третирането на кожата с пара допринася за намаляването на кожните раздразнения и инфекциите, намалява симптомите на акне и подпомага балансирането ѝ.

Редовното подлагане на кожата на парна баня, обогатена с билки и етерични масла, има свиващ порите ефект и същевременно намалява и контролира секрецията на себум – един от основните причинители на запушване на порите, образуването на черни точки и възпаляването им. 

Парната баня стимулира производството и усвояването на колаген, който е много важен протеин за запазването на структурата, текстурата и младостта на кожата. Той я запазва стегната, свежа и с младежки вид. 

Парната баня ускорява кръвообращението. Когато редовно "запарвате" кожата си, кръвообращението се подобрява, а това е от значение за правилното и качествено ѝ подхранване, нейното снабдяване с кислород и забавянето на стареенето.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК