Издава ли гримът ни на колко сме години?

Прекаленото количество коректор и сенки "тежат" на очите

05.08.2022 | 23:00 Редактор: Петя Кръстева
Издава ли гримът ни на колко сме години?

Всяка жена иска да изглежда млада за колкото се може по-дълго време. Опитваме да се храним пълноценно, да спортуваме и да медитираме. Понякога обаче дори строгият хранителен режим и обилното нанасяне на слънцезащитни кремове през лятото не могат да прикрият следите, които времето оставя по лицата ни. Тогава на помощ идва козметиката – опитваме се да прикрием тъмните кръгове около очите, пигментните петна и отпуснатата кожа. Но дали наистина успяваме? Сред най-честите грешки в грима, които прибавят години към възрастта ни са използването на значително количество коректор и нанасянето на твърде много сенки.

В старанието си да прикрием торбичките под очите често прибягваме до употребата на коректор. Понякога обаче вместо да прикрие, той вади на показ несъвършенствата. Прекалено голямото количество от него може да "натежи" на областта около очите и да направи бръчките по-видими. За да избегнем това, трябва да изберем коректор, който е с много лека текстура. Нанесете в линията под очите, в областта на началото на окото към основата на носа, а също и около устните. Фиксирайте с малко пудра или спрей фиксатор. Нанесете след фон дьо тена.

Според съветите на гримьори прекаленото количество сенки също карат очите да изглеждат "тежки". За да избегнете тази грешка, първо нанесете база за сенки (така ще неутрализирате цвета на клепача).  След това добавете лек нюанс - за предпочитане с перлен завършек. Така ще изглеждате свежи, а погледът ви искрящ.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Fаcebook ТУК