Тенденции при грима: Ето как да нанасяте сенки като професионалист

Едно правилно движение с тях и веднага ще накарате очите ви да изпъкнат

30.01.2022 | 21:30 Редактор: Здравко Черкезов
Тенденции при грима: Ето как да нанасяте сенки като професионалист

Синьо, кафяво, зелено – без значение какъв цвят са очите ви, едно правилно движение със сенките и веднага ще ги накарате да изпъкнат. Но суровите цветни пигменти могат да бъдат страшни за нанасяне, може би дори по-страшни и от очната линия. За да не изглеждате така, сякаш дете се е опитало да ви нарисува, е важно да научите няколко основни стъпки.

Важно е да се отбележи, че няма правилен начин за нанасяне на сенките за очи. Забавната част на грима е, че все пак няма правила. Като се има предвид това, има някои основни техники, които ще разгледаме по-надолу.

Но първо, нека покрием избора на правилните сенки за очи. Ако сте начинаещ, изберете матови сенки, с които е по-малко вероятно да направите грешки по време на гримиране и са лесни за носене върху всеки тип кожа. Ако искате драматичен или празничен външен вид, изберете прахообразни сенки. Нямате време, но искате нещо дълготрайно? Заложете на течни сенки. Не можем да забравим и металик сенките, които са идеални, ако искате елегантен блясък.

Ето го и самия процес:

1. Запасете се с основните четки

Ако започвате от нулата, има няколко основни четки, които можете да използвате, за да създадете своя начинаещ комплект за нанасяне на сенки за очи.

► Четка за сенки с широк купол за покриване на целия клепач с цветни мостри. Плътните косъмчета помагат да вземете много продукт и да го нанесете равномерно.

► Четка за смесване на цветовете и по-лесно нанасяне върху гънката на окото. Може да искате да държите подръка няколко вида четки за смесване, включително такава за труднодостъпни зони като външните или вътрешни ъгли на окото.

► Ъглова четка за очна линия, за да дефинирате и подчертаете линията на миглите. Плътните косъмчета работят добре с кремообразни, гелообразни и прахообразни формули.

2. Грунд върху клепачите

Това е задължителна стъпка, която не подлежи на промяна. Грундът за очи помага на сенките ви да издържат по-дълго, по същия начин, по който грундът за лице работи, за да поддържа фон дьо тена на едно място. Пренебрегването на тази стъпка може да доведе до размазване на сенките около клепачите, когато лицето е изложено на топлина, влага, излишно изпотяване или триене.

Четете повече по темата в Tialoto.bg 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК