Какви са ползите от консумацията на диня в летните горещини?

В нея има високо съдържание на антиоксиданти

26.07.2022 | 13:03 Редактор: Петя Кръстева
Какви са ползите от консумацията на диня в летните горещини?

Добре изстудена, под формата на фреш, в коктейл или просто така, динята ни разхлажда и хидратира. Редовната ѝ консумация подобрява перисталтиката, дава ни повече енергия. Това са само някои от причините да я хапваме по-често през лятото.

Динята има високо съдържание на антиоксиданти, сред които флавоноиди, каротеноиди като ликопен и други. Благодарение на тях се неутрализират голяма част от свободните радикали и се намалява възпалението.

Сочната диня помага за укрепване на имунната система, тъй като е богат източник на витамин С. Също така се смята, че допринася за синтеза на антитела в тялото, тъй като е богат източник на витамин В6. Освен това, витамин А в плода предпазва тялото от инфекции, като подпомага и образуването на червени кръвни клетки.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК