Руски лекар: Може да натрупате мазнини, ако ядете само зеленчуци

Вечерята трябва да се състои от въглехидрати, протеини и мазнини

24.07.2022 | 08:45 Редактор: Искра Ангелова
Руски лекар: Може да натрупате мазнини, ако ядете само зеленчуци

Според диетолога от известна московска клиника Алексей Калиничев, зеленчуците за закуска, обяд и вечеря могат да доведат до увеличаване на мастната маса в тялото.

Когато човек прeмине изцяло на зеленчукова диета, той не получава достатъчно калории, смята лекарят. Това води до повишен апетит, който по-късно може да доведе до стомашно разстройство.

"Доматите, както и краставиците и другите зеленчуци, не са храна в истинския смисъл на думата, тъй като в тях няма достатъчно калории. Резултатът е като да сте пили вода или да сте сдъвкали малко трева и това е всичко. Така че, това с което разполагате са само фибри. Откъде вземате калориите? Не можете да живеете без тях, имате нужда от енергия", обясни специалистът, цитиран от БГНЕС.

Алексей Калиничев препоръчва да се храните балансирано. Според него вечерята трябва да се състои от въглехидрати, протеини и мазнини. Лекарят посочва също, че хранителните разстройства водят до загуба на мускулна маса. По този начин в Европа напоследък се е развил нов тип структура на тялото, при който се наблюдава излишък на мастна маса при общ дефицит на тегло.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК