Как да се отървем от жълтите петна по дрехите

Разтворимите дезинфекциращи таблетки за зъбни протези съдържат избелващи агенти

14.06.2022 | 15:38 Редактор: Жаклина Иванова
Как да се отървем от жълтите петна по дрехите

Жълти петна по дрехите могат да се образуват много лесно при често носене, изпотяване, пране, ползване на дезодоранти или антиперспиранти, съдържащи талк и други вещества против изпотяване. Появата на жълти петна, особено върху белите дрехи, може да съкрати живота на любимите ви блузи, ризи, потници.

Има няколко лесни трика за бързо и лесно премахване на жълти петна от дрехите в домашни условия. Ето кои са те:

Белина

Белината е подходяща предимно за бели дрехи, но има специално разработени формули и за цветни. Нанесете малко белина директно върху петното. Оставете да престои, за да подейства. Изперете ръчно с подходящ препарат против петна. Можете да добавите белина и в пералнята. Сортирайте правилно дрехите.

Обезмаслител

Може би не всеки знае, че обезмаслителят за почистване на кухнята е подходящ и за премахване на петна от тъкани и дрехи. Изберете обезмаслител, в чието упътване е упоменато, че е подходящ и за дрехи. Напръскайте жълтото петно с обезмаслител. Оставете да подейства 10 минути. След това сложете в пералнята или изперете на ръка. Обезмаслителите са много подходящи за петна от дезодоранти и пот, защото в тях се съдържат много масла, които тези препарати разтварят.

Таблетки за зъбни протези

Разтворимите дезинфекциращи таблетки за зъбни протези съдържат избелващи агенти. Разтворете няколко таблетки в леген с топла вода. Накиснете дрехата с петното или само зоната с петното. Оставете дрехата накисната за през нощта. На сутринта изперете и изплакнете.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК