Домашни средства за отстраняване на петна от дрехите

Солта е една от тайните на чистите дрехи

27.04.2022 | 12:07 Редактор: Искра Ангелова
Домашни средства за отстраняване на петна от дрехите

Натрупването на пот и следи от дезодоранти, антиперспиранти, ролони и сухи стикове по дрехите може да ги съсипе доста по-бързо, отколкото ви се иска. Ако не желаете да изхвърлите любимите си блузи или ризи заради подобни проблеми, спасете ги.

Вижте с кои лесни и ефективни трикове:

Аспирин 

Преди да изперете дрехата, накиснете я в една чаша топла вода с разтворени в нея два аспирина. Оставете да подейства 2-3 часа. След това изперете на ръка или в пералня.

Препарат за съдове 

Препаратите за измиване на съдове са много подходящи за премахване на подобни петна, защото са създадени да се борят с упоритите замърсявания. Направете разтвор от една част препарат за съдове, разтворен в две части перхидрол. Накиснете дрехата за един час. След това изперете по стандартния начин.

Сол

Солта е една от тайните на чистите дрехи без петна. Тя е ефективна както при мазни петна, така и при такива от пот и дезодоранти.

Накиснете жълтото петно в разтвор от 4 супени лъжици сол в 1 литър топла вода. Оставете да подейства 2-3 часа. След това изперете.

Лимон

Нарежете един лимон на парчета. Втрийте всяко парченце по няколко пъти в петното. Лимонената киселина ще разтвори и неутрализира упоритите жълти петна. После изперете. Ако след това петната все още са прекалено упорити, накиснете ги с лимонов сок.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК