Психологически стени, които изграждаме, за да отблъснем любовта

Ако не ги разрушите, има риск да пропуснете щастието

29.05.2022 | 23:30 Редактор: Жаклина Иванова
Психологически стени, които изграждаме, за да отблъснем любовта

За да имате пълноценна любовна връзка, понякога не е достатъчно само да откриете подходящ партньор. Трябва и вие самите да отворите сърцето си, да разрушите стените, с които сте се обградили и да допуснете човека до себе си във всеки смисъл на този израз.

Предишните връзки, горчивият опит от миналото, неуспехите, болката от нараняването, съмнението и недоверието с течение на времето ви помагат да изградите психологически стени около себе си, които пречат да допуснете партньора до себе си, да се влюбите истински. Често това е и една от главните причини да не успявате да създадете нова пълноценна връзка. С всеки неуспех стените се издигат все по-високо над вас, стават по-дебели и непробиваеми.

Ако сте напът да се разочаровате от любовта и да се откажете от нея, помислете отново. Може би вашите собствени психологически прегради и стени ви пречат да се влюбите истински, дори да сте открили подходящия за вас партньор. Ако не ги разрушите, има риск да пропуснете щастието, а любовта да премине покрай вас незабелязано.

Някои от основните и най-често срещани психологически прегради, които сами си издигаме и които ни пречат да се влюбим истински:

Стената на химията

Химията се усеща тогава, когато се срещнете на живо. Тя е нещо, което не знаете дали имате, докато не я усетите. Трудно е химия да възникне при дистанционен контакт. Нужно е да се доближите по-близо до човека, за да поемете от феромоните му и той от вашите. Химията е нещо, което трудно можете да контролирате съзнателно. Но психологическите ви бариери са нещото, което може да блокира вашето излъчване.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
брамбазък
преди 1 година
Ми то в днешно време само по фейса се обменя химията, явно че ства ;р Сигнализирай за неуместен коментар