Делото между Хърд и Джони Деп за $50 млн. продължава, но тя иска то да бъде прекратено

Очаква се актрисата съвсем скоро да бъде разпитана

06.05.2022 | 06:30 Редактор: Искра Ангелова
Делото между Хърд и Джони Деп за $50 млн. продължава, но тя иска то да бъде прекратено

Делото между Амбър Хърд и Джони Деп за 50 милиона долара, заведено от актьора, продължава. Бившите съпрузи са в съдебната зала вече повече от седмица, като зрителите наблюдават на живо целия процес. Досега на свидетелската скамейка седнаха редица защитници на двете страни, включително и самият Джони Деп.

Тази седмица се очаква Амбър Хърд да последва примера на бившия си съпруг, но преди това нейния юридически екип се опита да прекъсне делото. Те поискаха от съдията да прекрати процеса, което накара адвокатите на Деп да затвърдят категоричната си позиция, че искат да продължат с показанията.

Във вторник защитниците на Джони приключиха с привикването на свидетели, оставяйки всичко в ръцете на опозицията. Преди обаче адвокатите на Хърд да повикат следващия си човек, Бен Ротенборн изрази позиция, че делото трябва да бъде прекратено, казвайки че страната на Деп няма достатъчно доказателства да докаже тезите си.

Разбира се, това провокира реакция от Бенджамин Чу, който резюмира показанията на свидетелите до момента, които твърдят, че са видели как репутацията и кариерата на Деп са били разрушени от есето на Хърд в Washington Post. В него тя твърди, че е била жертва на домашно насилие. Въпреки че не назовава името на Джони, актрисата пише, че е "публична фигура, изпитала домашно насилие" и е почувствала "пълния гняв на обществото, излят върху жена, която говори истината".

Според Чу, Хърд, която все още не е дала показанията си, е била насилникът във връзката, а не Деп.

В последното си изявление, противоречащо на аргумента на Чу, Ротенборн говори за "спорни доказателства" по делото, заведено от Джони.

"Мога да ви кажа, че тя не е насилникът и ако делото продължи, тя и нейните свидетели ще представят още повече доказателства за физическото насилие, което е претърпяла от г-н Деп", казва адвокатът на Хърд.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК