fallback

Лекар: Не смесвайте алкохол с кисели краставички и чипс

Мазната или пикантната храна може да доведе до тежки последици

05.05.2022 | 22:50 Автор: Искра Ангелова

В интервю за "Вечерняя Москва" д-р Анатолий Власов, терапевт по зависимости, назова храните, които е вредно да се комбинират с алкохол.

Според него е опасно алкохолните напитки да се консумират с кисели краставички и пикантни ястия. "Всички тези храни в комбинация с алкохол допринасят за това да пиете повече алкохол, тъй като солта, съдържаща се в тези продукти, се задържа и предизвиква чувство на жажда", каза той, цитиран от БГНЕС.

Специалистът призова да не се смесва алкохол с фаст фууд, чипс, мариновани храни и полуфабрикати. Според лекарят мазната или пикантната храна може да доведе до тежки последици за панкреаса, стомаха и черния дроб.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback