Кога връзката е пред провал?

Има много фактори, които могат да помрачат щастието и да предизвикат емоционално отдалечаване

05.05.2022 | 06:30 Редактор: Теодора Патронова
Кога връзката е пред провал?

Връзките не са лесни. Колкото и любов да има между вас, сама по себе си тя не е достатъчна, за да бъдете щастливи и хармонични заедно задълго. Има много фактори, които могат да помрачат щастието и да предизвикат емоционално отдалечаване, стопяване на чувствата и в крайна сметка да доведат до провал на връзката. 

Партньорът ви не ви уважава

Когато уважението изчезне, това е един от най-явните и най-болезнени знаци, че и връзката е напът да се срине. Неуважението между партньорите може да разруши всяка любов, дори най-силната. 

Емоционален тормоз

Емоционалното насилие е не по-малко опасно и въздействащо от физическото. То може да има много проявления – подигравки, нападки, пасивно-агресивни коментари, нежелание за включване в семейни ангажименти, неодобрение дори на външния вид.

Имате едни и същи конфликти отново и отново

Нерешените проблеми се загнездват в отношенията и ги съсипват. Ако не успявате да откриете добри решения на проблемите си, те се повтарят отново и отново. Стигате до едни и същи конфликти. Дори си казвате едни и същи думи сякаш сте заседнали в повтарящ се кошмар.

Фантазирате си, че имате различен живот

Един от най-болезнено явните признаци, че връзката ви е пред провал или вече е провалена, е когато започнете да си фантазирате, че живеете друг живот с друг партньор. В него сте такива, каквито искате да бъдете. Партньорът ви е идеален и се чувствате добре с него. И колкото повече фантазирате, толкова повече охладнявате към настоящата си връзка.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК