Прости рецепти за маски за лице, с които ще освежите кожата си

След празничните дни идва време за детоксикация на организма

25.04.2022 | 23:20 Редактор: Теодора Патронова
Прости рецепти за маски за лице, с които ще освежите кожата си

След празничните дни, когато повечето от нас са прекалили с храна и алкохол, идва време за детоксикация на организма и освежаване на лицето. Вместо да давате пари за скъпи маски, ви предлагаме да разгледате какви продукти имате в кухненските шкафове и хладилника и да си направите сами домашна маска за лице.

Маска за свиване на порите, премахване на пигментни петна и черни точки

В купичка направете комбинация от хума, няколко капки лимонов или портокалов сок, сок от краставица и белтък. По желание вместо сок от краставица може да използвате предварително сварен зелен чай, за да увеличите количеството на антиоксидантите. Маската отново се нанася върху почистена кожа за 15-20 минути. Прави се 2 пъти седмично.

Маска за лице за нежна кожа

Тази маска е добре да се прилага сутрин. Има приятен аромат и съживява кожата, за да разкрие прекрасния ѝ натурален блясък. Антиоксидантите в нея отстраняват замърсяванията и работят през целия ден за предпазване от запушвания на порите. Трябват ви 3 супени лъжици прясно смляно кафе, 2 супени лъжици какао на прах, 2 супени лъжици заквасена сметана, 1 супена лъжица мед. Смесете съставките и нежно масажирайте кожата на лицето. Нанесете тънък слой и върху шията. След като направите неколкоминутен масаж, оставете сместа да подейства върху кожата за около 20 минути. Изплакнете с хладка вода.

Ексфолираща маска срещу черни точки с индийско орехче

Ще ви трябват още сода за хляб, сок от пресен лимон, захар, сол и заквасена сметана. Смесете първо сухите съставки, разбъркайте ги добре. След това мокрите. Накрая смесете всички заедно като бъркате много енергично, за да смесите всички продукти и да се получи паста. Приложете върху кожата с леки кръгообразни и масажиращи движения. Концентрирайте се върху черните точки и наблегнете на тях. След това нежно изплакнете с хладка вода. Правете това през ден за около 5 минути. Насладете се на чистото си лице! За аромат можете да добавите и малко канела.

Маска за всеки тип кожа за мигновено освежаване

Алфа-хидрокси киселините бързо ексфолират кожата, разкривайки нейната красота. Тези полезни киселини се съдържат в млечните продукти, плодовете. Запишете си следващата маска и разкрийте красотата на кожата си. Необходимо ви е 1 супена лъжица заквасена сметана, 1 супена лъжица какао на прах, 1 яйчен белтък, 1 супена лъжица мед Смесете всички съставки добре до получаването на хомогенна смес. Нанесете маската върху лицето и шията и оставете да престои 10 минути, а след това изплакнете с хладка вода.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК