Чудесни пролетни маски за изтощена от зимата коса

Маска с мед, ябълков оцет и кокосово масло

18.04.2022 | 23:40 Редактор: Жаклина Иванова
Чудесни пролетни маски за изтощена от зимата коса

Смяната на сезоните е труден и предизвикателен момент за косата. Зимата е агресивен сезон със своите студени температури, суров вятър и сух въздух. Този период нанася доста щети върху косата. Пролетта пък е сезон, в който обикновено се увеличава косопадът. В този момент на обновление косата търпи стрес, който ѝ се отразява зле.

На помощ на сухата, изтощена накъсана от зимата коса идват натуралните маски. Те помагат на косата да се съживи, активират растежа, изглаждат косъма, хидратират и подхранват в дълбочина.

Опитайте някои от нашите предложения за пролетни маски за изтощена от зимата коса.

Маска с мед, ябълков оцет и кокосово масло

Тази маска съживява повехналата коса, избистря и изглажда външния слой на косъма, стимулира блясъка благодарение на съставките си. Смесете равни части суров мед, ябълков оцет и кокосово масло (разтопено). Разбъркайте много добре, докато се смесят. Нанесете върху влажна коса. Оставете да действа 20-30 минути. След това измийте и нанесете балсам.

Изплакваща грижа със зелен чай и ябълков оцет

Можете да съживите изтощената си коса не само с маски, а и с редовна изплакваща грижа без отмиване, която да остане по косъма и в скалпа през целия ден. Този чудесен тоник за коса има антиоксидантен характер с мощни противовъзпалителни качества благодарение на зеления чай. Той успокоява скалпа и насърчава обновлението на изтощената коса.

Смесете 1 чаша изстинал зелен чай, 2 капки масло от мента, 1 супена лъжица ябълков оцет. Изплаквайте косата с този тоник след всяко миене.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК