За трапезата на Великден: Салата с яйца и риба тон

На всеки празник приготвяме специални празнични ястия

24.04.2022 | 10:05 Редактор: Искра Ангелова
За трапезата на Великден: Салата с яйца и риба тон

На всеки празник приготвяме специални празнични ястия. За Великден трябва да се подготвим подобаващо с вкусни гозби с агнешко, пресни салати, а за десерт - любимите козунаци. Подбрали сме някои прекрасни празнични рецепти за един от най-светлите християнски празници, които да опитате тази година.

Ето как да приготвите вкусна салата с яйца и риба тон.

Продукти:

- 1 зелена салата

- 15 чери доматки

- 3 консерви риба тон

- 3 стръка зелен лук

- 4-5 твърдо сварени яйца

- 10 маслини

- 2-3 нарязани рибки аншоа

За дресинга:

- наситнен копър

- сокът на 1 лимон

- 3 с.л. зехтин

- сол на вкус

Приготвяне:

Накъсайте салатата и я сложете в купа. Прибавете нарязаните наполовина чери доматки, нарязания лук, яйцата, маслините. Накрая прибавете отцедената риба тон и аншуата. Овкусете с дресинга и сервирайте, съветва az-jenata.bg.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бушмил
преди 2 години
Абе я дайте салата със скумрия... Риба тон... Сигнализирай за неуместен коментар