Рецепта за вкусни хлебчета с чесън, магданоз и моцарела

Нужни са ви едва няколко продукта

17.04.2022 | 21:30 Редактор: Жаклина Иванова
Рецепта за вкусни хлебчета с чесън, магданоз и моцарела

Купените хлебчета са вкусни, но замислете се колко по-вкусни са домашно приготвените.

Ето една лесна рецепта на az-jenata.bg за уникални малки хлебчета.

Продукти:

400 г тесто за пица
250 г настъргана моцарела
За намазване:
100 г разтопено масло
3 стрити скилидки чесън
няколко стръка наситнен пресен магданоз
сол, черен пипер на вкус, сусам за поръсване

Приготвяне:

Тестото за пица се накъсва на по-малки парчета. Размерът им зависи от това колко големи искате да бъдат хлебчетата. Всяко парче тесто се разточва леко. В средата му се слага от настърганата моцарела, след което с пръсти внимателно съберете тестото и леко оформете топче. Подредете вече напълнените с моцарела топчета в тава върху хартия за печене.

Комбинирайте в купичка разтопеното масло с подправките и хубаво намажете с тази смес всяко топче. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-12 минути или до готовност.

Ако ви е останало от сместа за намазване, може да я сервирате с готовите хлебчета.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Бушмил
преди 2 години
Е то тестото като си купиш, изобщо какво правиш... Сигнализирай за неуместен коментар