Защо не можем да се отървем от мазнините в областта на корема?

Нужни са диета и редовни упражнения, както и цялостна редукция на теглото, за да бъдат премахнати

26.03.2022 | 12:46 Редактор: Жаклина Иванова
Защо не можем да се отървем от мазнините в областта на корема?

Почти всеки човек има излишни коремни мазнини, тъй като те са доста упорити и са необходими много усилия, за да бъдат изцяло премахнати. Нужни са диета и редовни упражнения, както и цялостна редукция на теглото.

Мазнините около корема могат да повлияят сериозно на здравето. Излишната мастна тъкан по корема увеличава риска от диабет, сърдечносъдови заболявания, рак, хормонални смущения, метаболитни проблеми. Счита се, че коремните мазнини са най-опасната мастна тъкан в цялото тяло. Хората, които трупат мазнини по бедрата и дупето, обикновено се смятат за по-здрави и с по-нисък риск от опасни заболявания, според healthdigest.com.

Какви могат да са причините да трупате коремни мазнини и да не можете да ги намалите?

Често ядете преработени храни

Преработените храни, без значение дали са солени или сладки, съдържат твърде много добавени захари, трансмазнини, хидрогенирани мазнини. Това ги прави един от най-нездравословните избори, които можете да направите. Трансмазнините и хидрогенираните масла представляват сериозен риск за здравето, тъй като са нездравословни мазнини, от които тялото няма нужда. Те повишават риска от висок холестерол, високо кръвно налягане, сърдечносъдови заболявания, втвърдяване на кръвоносните съдове, диабет, наднормено тегло, чернодробни заболявания.

Добавените захари, според healthline.com, присъстват в изключително голям брой сладки и солени преработени храни, което добавя излишни калории към диетата, създава предпоставки за трупане на мазнини около корема и повишава риска от диабет, сърдечносъдови заболявания, хронични заболявания.

Пиете много спортни и енергийни напитки

Спортните и обогатени с витамини енергийни напитки може да звучат като здравословен избор, но това невинаги е така. В голяма част от тези напитки се съдържат твърде много добавени захари, което влошава обработката и усвояването на въглехидратите от диетата и създава условия за трупане на мазнини.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК