Очаквания в любовта, които не трябва да имаме

Големите заблуди водят след себе си до големи разочарования

27.01.2022 | 06:30 Редактор: Теодора Патронова
Очаквания в любовта, които не трябва да имаме

Влюбването често носи със себе си много заблуди. Влюбваме се в представата си за човека, а след като отмине бурният страстен период започваме да виждаме неща, които не сме забелязвали в началото. Усещаме недостатъците на човека до нас. Изпитваме разочарования от неговите думи и действия. Очакванията ни не се оправдават. И това се случва най-вече, защото често имаме нереалистично високи очаквания, които водят след себе си големи разочарования.

Кои са най-честите нереалистични очаквания, които ви пречат в любовта?

1. Трябва да сте център на света му.

Много жени мечтаят да бъдат истински принцеси в очите на партньора си, досущ като малки момиченца. Те очакват, че мъжът до тях ще е съсредоточен върху това да ги спечели, да ги ухажва, да им угажда, да прекарва цялото си време с тях. Живеенето с такива заблуди и нереалистични очаквания може да направи любовта изключително разочароваща.

2. Ако един мъж ви обича, той трябва да знае какво искате.

От това погрешно схващане идват и проблемите с комуникацията. Често срещано разминаване в общуването има именно в такива връзки, в които единият партньор счита, че другият може и трябва да чете мислите му. Вместо това е важно да споделяте и говорите открито за всичко, което ви тревожи, радва или представлява важност за вас.

3. Предполагате, че ще сте съгласни за всичко през цялото време.

Ако рецептата ви за безоблачна и щастлива връзка е пълното съгласие по всички въпроси, трябва да знаете, че подобно нещо не съществува в реалния живот. Разногласия и несъответствия в мисленето и разбиранията съществуват и дори са важни. Така се надграждат отношенията, връзката се развива, развивате се и вие като личности и като двойка. 

Четете повече информация по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК