Чудеса се случват - мъж изгуби халката си в снега под Бузлуджа, получи си я обратно

Младежи провели разследване във Facebook и открили собственика на пръстена, който открили случайно

25.01.2022 | 20:00 Редактор: Елеонора Танева

Мъж загуби брачната си халка в снега, а непознати му я върнаха. Историята е от заснежения връх Бузлуджа.

Шенол и Зюлеха били на разходка в снежната планина. По-късно разбрали, че халката на Шенол е паднала от ръката му. 

"Затъна ми колата и докато чистех снега с ръце около гумите не съм я усетил как съм я изгубил. Паднала е на снега. Усетих, че я няма, когато се прибрах вкъщи. Бях отчаян, мислех, че няма как да се намери. Не съм си мислил даже, не съм си и представял, че някой ще я намери и ще ми я върне по името", сподели невероятната история Шенол.

Халката била открита случайно от група младежи.

"Гледах в земята и нещо проблесна. Реших, че е капачка от бира, нещо ме накара да я извадя. Отначало не излизаше от снега, защото беше дълбоко. Когато я извадих, видях, че е дебела халка с надпис Зюлейха", сподели за откритието си Мерт Асанов.

"Съвсем интуитивно си помислихме, че семейството може да е от Казанлък и околията. Проверихме по името във Facebook. Когато разгледахме снимките, видяхме, че са семейство и на съпругът халката е същата, която ние сме намерили", разказа за проведено разследване Ванина Комитова.

Жестът на младежите трогнал семейството до сълзи.

"Разплаках се. Много се развълнувах, защото не вярвах, нямаше как да я открият, просто нямах надежда и много се развълнувах", не крие емоциите си Зюлеха Емин.

Халката вече е на ръката на Шенол. Двамата със съпругата му са безкрайно благодарни на младежите, които им върнаха надеждата и символа на любовта им. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК