Зов за помощ: Самотна майка от Русе се нуждае от средства за лечение в Турция

Сестрата на Нефисе е подела инициатива за събиране на парите

13.01.2022 | 19:52 Редактор: Ваня Кузманова

Самотна майка на 2 деца от Русе се нуждае от средства за лечение в Турция. Тя се бори с тежко заболяване. Близките ѝ са открили и кутии за дарения. 

Тя лекува успешно Нехочкинов лимфом, докато състоянието ѝ не се влошава преди Нова година. 

"Средата на декември започна силно главоболие с кашлица, лекуваха я за грип. На 1 януари се влоши и изпадна в кома", разказа сестрата на Нефисе - Гюлбие Юсуфова.  

Така ѝ откриват два тумора в мозъка. 

"Направиха ѝ скенер, намериха, че има разсейки в мозъка от нейната болест, която беше лекувана. Два тумора, единият бил по-малък, другият - по-голям. Предприехме мерки и ни пренасочиха в Турция, където се лекува", каза още сестрата на Нефисе. 

От Турция изпращат линейка, където в момента Нефисе е на лъчетерапия. Чрез нея лекарите опитват да намалят туморите, след което следва химиотерапия и най-вероятно ще се наложи трансплантация на стволови клетки. А за всичко това са нужни средства. 

"Ако се наложи присаждане на стволови клетки - 40 000 евро. Цялата сума с леченията, с химиите, с престоя в болницата", допълни сестрата на болната жена. 

Тя подема инициатива за събиране на средства чрез дарения. Разкрити са 22 кутии, като все още не всички са поставени. Близките на Нефисе се надяват, че ще успеят да съберат нужните средства за лечението ѝ.

Ето как може да помогнете:

Дарителска сметка:

IBAN: BG41RZBB91551058085810

БИК: РЗБББГСФ

Нефисе Османова Хаскова

За вашите помощи извън България: PAYPAL: nefisem.ny@gmail.com

Вижте повече в репортажа. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
Пешо от Нови хан
преди 2 години
Да излезне на моста, или на шосето м/у Русе и Тръстеник Сигнализирай за неуместен коментар