Какво не трябва да очаквате от нарциса?

Не разчитайте на нещо "безплатно“ от него

14.01.2022 | 06:30 Редактор: Ваня Кузманова
Какво не трябва да очаквате от нарциса?

Всеки човек е различен. Някои хора са емпатични, други са токсични, има такива, които са големи романтици, верни приятели също се срещат. Личност, която съчетава в себе си няколко негативни страни е нарцисът. Него можем да срещнем в лицето на колега, приятел, роднина, партньор в любовта и определено не можем да очакваме много. Какво по-точно един нарцис не би могъл да ви даде?

1. Никога не очаквайте съпричастност и състрадание

Само и единствено, ако му дадете нещо в замяна. Нарцисът е неспособен на емпатия и ако ситуацията ви не го засяга по някакъв начин, то той няма интерес да бъде част от нея. Поведението му обаче ще има за цел да ви заблуди, че го е грижа за вас и ако го помолите за съдействие или няма да спази думата си, или ще ви напомня дълго как ви е помогнал.

2. Никога не очаквайте да ви изслушва

Нарцисите не умеят да изслушват нечии проблеми, още повече не би им харесало, ако има нещо хубаво, което ви се иска да им споделите. Ако имате проблем и ви се иска да се отпуснете пред някого, да споделите и да потърсите съвет, нарцисът не е вашият човек.

От друга страна, ако разговорът се отнася до тях, те ще участват активно в него. Комуникацията се свежда единствено до това да задоволят своите интереси, да извлекат ползи и нищо повече.

3. Никога не очаквайте нищо "безплатно“ от него

Когато нарцисът ви направи услуга, той/тя ще си я върне бързо и разбира се според неговите интереси. Той е сметкаджия, дребнав. За него няма добри дела. Той върши нещо за вас, после си търси услугата обратно. Ето защо нарцисите не се вписват в графата приятели. Те не са щедри по никакъв начин. Те лъжат, изневеряват, за да получат необходимото им.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК