Как да приготвим хрупкави пилешки бутчета с картофи и подправки?

Загрейте фурната на 190-200 градуса

11.01.2022 | 10:36 Редактор: Искра Ангелова
Как да приготвим хрупкави пилешки бутчета с картофи и подправки?

Пилешкото месо - приятно, леко, вкусно, а и здравословно, просто идеално за трапезата на всеки човек. Ето една чудесна рецепта за вкусни хрупкави пилешки бутчета с картофи и подправки.

Продукти:

- 8 бр. пилешки бутчета

- 6 малки картофа, нарязани на едро

- ½ чаша зехтин

- 1 супена лъжица пресен розмарин, ситно нарязан

- 1 и ½ чаени лъжици пресен риган, ситно нарязан

- 1 и ½ чаена лъжица чесън на гранули

- Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на 190-200 градуса. Поставете пилешките бутчета и картофите в голяма купа. Залейте със зехтин и разбъркайте, за да покрие. Прехвърлете ги върху хартия. Поръсете с подправките. Разбъркайте. Върнете продуктите в тава за печене заедно с хартията, съветва az-jenata.bg.

Печете в загрята фурна за около 1 час или докато се получи златиста коричка. Охладете леко преди сервиране, за да се върнат соковете в месото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК