Отслабване без тренировки: Възможно ли е това?

Упражненията са неизменна част от цялостното здраве

30.12.2021 | 17:00 Редактор: Ваня Кузманова
Отслабване без тренировки: Възможно ли е това?

Всеизвестен факт е, че тренировките и редовните упражнения са неизменна част от цялостните програми за отслабване. Физическата активност е незаменима в това трудно начинание, защото ускорява метаболизма, а изграждането на мускулна маса позволява допълнително изгаряне на мастна тъкан.

Упражненията са и естествена неизменна част от цялостното здраве. Те не само ускоряват метаболизма, но подобряват сърдечносъдовата и дихателната функция, намаляват риска от диабет, спомагат за контрола на холестерола, заздравяват костите и ставите.

И все пак, много хора изпитват трудности да бъдат редовни в тренировките. Често губят мотивация, не намират време в забързаното ежедневие, не успяват да открият подходящия за тях вид тренировка или спорт, което ги демотивира и ги кара да се отказват от упражненията.

Но как тогава да отслабнете, ако не тренирате? Възможно ли е това? Краткият отговор е да. Ето какво можете да направите, за да отслабнете без тренировки.

Яжте повече зеленчуци на закуска

За да намалите общия калориен прием без да се налага да правите досадното и напрягащо броене на калориите, просто ограничете мазнините и въглехидратите на закуска, а включете повече зеленчуци. Те са бедни на калории и богати на фибри, което осигурява дълготрайна ситост. Изключете или намалете белия хляб, вкусните неща за мазане (крема сирена, майонези, масло, маргарин), намалете млечните продукти или изберете нискомаслени.

Намалете консумацията на сосове

Сосовете са един източник на наситени мазнини и въглехидрати, особено готовите, в които има изобилие от добавени захари. В много сосове се съдържат сметана, майонеза, зехтин, които са много калорични и много богати на мазнини. Ако ограничите тях, ще намалите и общия калориен прием.

Не пропускайте хранене

За да не допускате да прегладнеете, което е и една от причините за преяждане след това, просто се хранете минимум 3 пъти на ден. Закусвайте, обядвайте и вечеряйте. Ако можете намалете и порциите, така че да можете да включите и още две малки междинни хранения.

Повече по темата четете в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК