Линда Маккензи-Петкова и сладкишите на "промяната": Коя е съпругата на новия премиер

Малката сладкарница в София е сбъднатата мечта на жената до министър-председателя

14.12.2021 | 17:55 Редактор: Здравко Черкезов

За първи път от повече от десетилетие премиерът на България не е ерген и има съпруга, с която са заедно от 22 години. Коя е Линда Маккензи-Петкова и защо съпругата на Кирил Петков замени професията си на икономист, за да се посвети на сладкарството? 

Сгушена в сърцето на София, на една от емблематичните централни улици, малката сладкарница е сбъднатата мечта на съпругата на Кирил Петков – Линда. Тя е от Канада и е икономист по образование. Нейната страст обаче е сладкарството и по-специално - безглутеновите торти. 

"Цял живот работя с торти и сладки неща, майка ми и тя е голям готвач. Разбрах, че не може да яде глутен преди 30 години и тя сама прави брашно и сладкиши, които може да яде. И оттам идва интересът към безглутеновите сладкиши", споделя Линда.

Откакто съпругът ѝ е активно в политиката, тя остава встрани от светлините на прожекторите. Преди три години разказва за първи път пред Bloomberg TV Bulgaria как хобито ѝ се е превърнало в професия. 

"Много ми е приятно да правя торти за хора", признава Линда.

Тя самата има проблем с глутена, а една от триете им дъщери е с диабет. Това е и основната причина Линда да прави по-различни торти и здравословни сладкиши. 

"Правим торти точно пред витрината и е много интересно за клиентите, защото виждат как става тестото, като вкъщи е", разказва съпругата на Кирил Петков.

Много от рецептите са семейни – от майка ѝ, баба ѝ, дори от прабабата на съпруга ѝ. Ползва предимно български продукти. Но признава, че за успешния бизнес е важна и подкрепата от семейството. 

"Мъжът ми помага много, всяка събота и неделя съм там, той трябва да ме подкрепя и той е много добър човек", каза за съпруга си Линда Петкова.

Подкрепата в едно семейство е важна, стана ясно от пост на Линда в социалните мрежи, минути след като съпругът ѝ се закле като министър-председател на България. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Събева
преди 2 години
Защо ме казвате датата и месеца на раждане на Линда Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Аз
преди 2 години
Айде стига с рекламите на тая скъпарка, засрамете се! И полиция да й пази магазина денонощно! Сигнализирай за неуместен коментар