Основни грешки при почистване и измиване на лицето

Разчитате на мокри кърпички

09.12.2021 | 15:29 Редактор: Жаклина Иванова
Основни грешки при почистване и измиване на лицето

Почистването на кожата на лицето е от съществено значение за здравето на кожата, сиянието ѝ, предпазването ѝ от уврежданията на средата и времето. По кожата на лицето се събират множество нечистотии, остатъци от грим, себум, мъртви кожни клетки, които се задържат по повърхността ѝ. Ако не бъдат почистени правилно, те могат да предизвикат възпаления, да създадат условия за поява на акне, да ускорят процесите на стареене, бръчки, фини линии.

Кои са основните грешки, които се допускат при почистване и измиване на лицето?

1. Използване на грешен почистващ продукт.

Разнообразието от почистващи и измиващи продукти е голямо. Пяна, гел, крем, мляко, мицеларни и двуфазни води са само част от вариантите, които можете да изберете. Първо и най-важно е да определите типа кожа, който имате. Така ще ви е по-лесно да се спрете на точния продукт. Той трябва едновременно да почиства, да хидратира и да допринася за задържане на влагата в кожата.

2. Разчитате на мокри кърпички.

Мокрите кърпички за почистване са помощно средство само в случаите, в които нямате достъп до вода и почистващ продукт. Използвайте ги рядко и само в краен случай, например след тренировка или по време на пътуване.

3. Използвате гореща вода.

Горещата вода уврежда кожата, предизвиква нейното дехидратиране, пресушава и създава условия за раздразнения. За предпочитане е хладката към по-студена вода.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК