Храни и напитки, с които да се противопоставим на стареенето на кожата

За меда от манука се смята, че спомага за избледняване на белезите и намалява появата на бръчки

02.11.2021 | 23:38 Редактор: Жаклина Иванова
Храни и напитки, с които да се противопоставим на стареенето на кожата

Възхищавайки се на любимите си популярни личности, винаги отбелязваме колко добре поддържана е тяхната кожа. Няма как да отречем, че те ползват висок клас козметика, оставили са се в ръцете на специалисти, които да се грижат допълнително за кожата им. Храната, която се консумира обаче, също допринася за външния ни вид.

Едни от най-добрите храни, забавящи стареенето на кожата, са цитрусите, рибата, ядките, спанакът, горските плодове, натуралното какао, морковите и папаята.

Вижте още храни, които добавят повече красота върху лицето ви.

Зелен чай

Той съдържа множество полезни съединения, като антиоксиданти и фитохимикали, които могат да намалят възпалението в тялото. Ускореното стареене на тялото и кожата обикновено се причинява от повишено възпаление в организма, смятат учени, а съединенията в зеления чай могат да се борят със свободните радикали.

Бобови растения

Добра новина за тези от вас, които обичат да консумират леща, нахут, грах или боб. Тези вкусни храни съдържат растителни протеини, както и фолиева киселина, калций, мед, магнезий, желязо и цинк. Антиоксидантните фитонутриенти в бобовите растения, като сапонини и фитостероли, могат да помогнат за забавяне появата на бръчки, според специалисти.

Мед от манука

За меда от манука се смята, че спомага за избледняване на белезите, намалява появата на бръчки, успокоява екземата, подхранва кожата, насърчава заздравяването на рани. Той има силни антибактериални свойства. Грижи се за кожата както вътрешно, когато го хапваме, така и когато се прилага локално - като грижа.

Яйца

Чудесен източник на холин – хранително вещество, което е от голямо значение за поддържането на функцията на мозъка. Също така, консумацията на яйца ни осигурява биотин, който насърчава здравето на косата, ноктите и кожата.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Баба на80 год
преди 2 години
Каквото ,,ВИ се яде яжте,но умерено и повече си смейте и се радвайте на дребните неща. Сигнализирай за неуместен коментар