Ето как се отразяват различните храни на кожата ни

Суровите ядки ѝ доставят витамин Е

30.10.2021 | 12:40 Редактор: Жаклина Иванова
Ето как се отразяват различните храни на кожата ни

Нашата кожа е огледало на здравословното ни състояние, но и на нашия начин на хранене. Колко често забелязвате как храните, които консумирате ежедневно се отразяват на вашата кожа? А може би, когато видите някоя нова бръчка, не се замисляте дали менюто ви по някакъв начин допринася за това.

Храната влияе върху кожата ни. Така например суровите ядки ѝ доставят витамин Е, правят я по-сияйна и свежа. Още за влиянието на храните върху красотата ни, вижте в следващите редове.

Червено месо, колбаси

Консумираме ги приготвени под различна форма, но ако искаме да се грижим добре за кожата си и това да бъде видимо е важно да ги редуцираме, особено колбасите. Може да добавим немазно червено месо, което да редуваме с риба, птиче месо. По-леките меса като птичето са с високо съдържание на ниацин, за който се смята, че може да намали риска от рак на кожата.

Храни, които съдържат глутен

Това е голям спектър от продукти – тестени изделия, сладкиши, сосове и други. Глутенът обикновено се съдържа в храни, които са с празни калории, въглехидрати, които нямат особена полезност за здравето. Те могат да доведат до повишаване омазняването на лицето, появата на пъпки, вяла кожа, уртикария, да влошат псориазиса.

Захарни изделия

Може да пиете кафето си с мед или чисто, но ако обичате да си хапвате сладкиши, да пиете сокове в кутия и газирани напитки, не забравяйте, че съдържат и захар. За захарта се смята, че влияе негативно върху синтеза на колаген, ускорява процеса на стареене.
 
Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК