Тези храни забавят стареенето на тялото

Ананасът е отличен източник на витамин С

27.11.2021 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Тези храни забавят стареенето на тялото

В края на всяка година си поставяме нови цели, които да следваме през следващата, като това да се грижим по-добре за своето тяло е една от тях. За 2022 година ще си запишем да спортуваме повече, независимо от обстоятелствата. Да загърбим миналото, стреса и да наблегнем в менюто си на храни, които действат антистареещо на тялото и кожата ни. Кои ще ни помогнат да забавим появата на бръчки, вижте в следващите редове.

Сини боровинки – Те се считат за суперхрана. Боровинките са изключително богати на антиоксидантни свойства, които помагат в борбата със свободните радикали, което може да доведе до забавяне на стареенето не само на кожата, а като цяло.

Зелен чай – Ако все още не сте го добавили към вашите напитки, то през 2022 не се колебайте да го направите. Полезни съединения в него, като антиоксиданти и фитохимикали, могат да намалят възпалението в тялото, което причинява ускорено стареене на организма и увреждане на клетките.

Черен шоколад – Ако е с високо съдържание на какао, черният шоколад е богат на повече антиоксиданти и по-малко захар. Чудесен заместител на обичайните десерти, за които знаем, че вредят на здравето и красотата на кожата.

Ананас – Вкусният тропически плод е отличен източник на витамин С, който е необходим за производството на колаген – протеин, който поддържа структурата на кожата. Освен това ананасът спомага за изгарянето на излишните калории.

Куркума – Спомага за намаляване на възпаленията в тялото, което пък може да намали проявлението на различни дерматологични кожни състояния, като по този начин подправката се превръща в храна против стареене.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.
 
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК