Дерматолози препоръчват тези ядки за красива кожа

Тиквените семки са отличен източник на магнезий, манган и фосфор

04.11.2021 | 14:53 Редактор: Жаклина Иванова
Дерматолози препоръчват тези ядки за красива кожа

Знаем, че ядките са изключително полезни за нашето здраве, подходящи са за различни диетични режими на хранене. Те са суперхрана, която ни зарежда с енергия, протеини, засища, но и прави кожата ни по-красива и здрава. Всички ядки ли са полезни за кожата ни? Определено едни от най-препоръчваните от западни дерматолози са кашу, фъстъци, лешници. Вижте кои други добавят красота на вашата визия.

Орехи

Вкусните орехи са едни от най-полезните ядки за здравето и красотата на кожата. Съдържащите се в тях омега-3 мастните киселини имат противовъзпалително действие, но и поддържат кожата подхранена. Орехите са богати и на витамини от групата В, които спомагат за овлажняването на кожата, поддържат нейното добро здраве, а и спомагат за намаляване появата на бръчки.

Бадеми

Вкусни и полезни, подходящи за вашата диета, бадемите са богати на есенциални мастни киселини, протеини и фибри. Консумацията им ни осигурява витамин Е, който е антиоксидант и един от най-важните за красотата на кожата, но също така се смята, че защитават кожата срещу акне, екзема и пигментни петна. Витамин Е я подхранва отвътре навън и се бори срещу свободните радикали, които ускоряват процесите на стареене.

Тиквени семки

Ако ги обичате, добавете ги към вашето меню. Тиквените семки са отличен източник на магнезий, манган и фосфор, желязо, протеини и цинк, протеини и полиненаситени мастни киселини. Изброените ядки ни осигуряват важния за красотата ни витамин Е. Освен за кожата, този вид семки са полезни и за здравето на косата, имунитета.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК