Начини да поддържаме кожата на ръцете хидратирана през зимата

Един от най-важните етапи е превенцията

29.10.2021 | 06:30 Редактор: Теодора Патронова
Начини да поддържаме кожата на ръцете хидратирана през зимата

Поддържането на кожата на ръцете жизнена, еластична и хидратирана не е лесна задача, защото атмосферните условия правят всичко възможно това да не се случи. Като допълнение към картината се явяват всички измиващи продукти, които ползваме в ежедневието си – сапуни, шампоани, препарати за съдове, които изсушават кожата и я правят податлива на нацепване и лющене.

Сухият и студен въздух през зимата кара кожата на ръцете да влоши сериозно състоянието си. Освен това, отоплителните уреди, които ползваме, допълнително оказват негативно влияние върху кожата. Климатици, парно, нагряващи печки от всякакъв тип водят до суха и лющеща се кожа наред с всички останали предизвикателства, които зимата носи със себе си.

Един от най-важните етапи в справянето със сухата и нацепена кожа през зимата е превенцията. За да не допуснете кожата ви да изсъхне прекалено през зимата е важно да започнете с хидратирането ѝ навреме. Задържането на влагата в кожата на ръцете е съществен фактор за подобряване на състоянието на ръцете през цялата зима.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК