Идея за зимата: Как да приготвим конфитюр от карамелизиран лук

Гответе с постоянно разбъркване за 20 минути

22.11.2021 | 14:50 Редактор: Искра Ангелова
Идея за зимата: Как да приготвим конфитюр от карамелизиран лук

Изпитана рецепта за конфитюр от карамелизиран лук за студените зимни дни.

Продукти:

- 7 глави червен лук

- 2 глави шалот

- 1 глава бял лук

- 1 сладка червена чушка

- 1 люта чушка

- 270 мл оцет балсамико

- 50 мл червен винен оцет

- 220 г тъмна кафява захар

- 1 пръчка канела

- 2 дафинови листа

- 1 стрък пресен розмарин

- Зехтин

Приготвяне:

Обелете главите лук и ги нарежете на ситно. Добавете зехтин в тиган, колкото да покрие цялото дъно. Загрейте. В сгорещената мазнина добавете лука, дафиновите листа, канелата, розмарина. Гответе с постоянно разбъркване за 20 минути, докато лукът добие златист загар и омекне, стане лепкав и мек. След това добавете нарязаните чушки без семената и разбърквайте още няколко минути, докато и те омекнат, съветва az-jenata.bg.

Добавете двата вида оцет и захарта. Разбърквайте до пълното разтваряне на захарта. Намалете котлона и оставете да къкри, като разбърквате от време на време, докато се сгъсти. Извадете дафиновите листа и розмарина. Разпределете конфитюра в бурканчета.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК