Как да си направим домашна вода за уста?

Ментата е известна като една от билките с най-освежаващо действие срещу лош дъх

11.11.2021 | 20:27 Редактор: Жаклина Иванова
Как да си направим домашна вода за уста?

Ментата е известна като една от билките с най-освежаващо действие срещу лош дъх. Неслучайно тя е основна съставка в много бонбони, дъвки, води за уста. Канелата и карамфилът имат не по-малко ефективни свойства в освежаването на дъха. В допълнение тези две подправки имат и много мощни антибактериални свойства, които убиват бактериите и микробите, причиняващи лош дъх и инфекции в устата.

Комбинацията от мента, канела и карамфил може да се превърне в чудесна домашна вода за уста с много силни антибактериални свойства и с освежаващ ефект. Може да се използва както след миене на зъбите, така и като спрей за уста против лош дъх по всяко време на деня, пише az-jenata.bg.

Как да си направите домашна вода за уста?

Съставки:

1 чаша вода;
1 чаена лъжица цели клонки карамфил;
1 чаена лъжица канела;
4 капки етерично масло от мента;
½ чаена лъжица мед (по желание).

Кипнете водата на котлон. След като заври, свалете от огъня. Добавете карамфила, канелата и ментата. Разбъркайте добре. Оставете съставките да се смесят за 10 минути. Прецедете течността в подходящ съд с капак. Можете да използвате течността както за изплакване след миене на зъбите, така и по всяко време на деня за освежаване на дъха. В такъв случай ще ви е нужна бутилка със спрей накрайник.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК