Домашни лекове с мед за болно гърло и кашлица

Това, което прави меда толкова уникален, са неговите противовъзпалителни и антибактериални свойства

31.10.2021 | 22:04 Редактор: Жаклина Иванова
Домашни лекове с мед за болно гърло и кашлица

Може би няма дом, в който в някой кухненски шкаф да няма скрит буркан с хубав мед. Знаем, че медът е много полезен за здравето, а през есенно-зимния период го хапваме в комбинация с лимонов сок, джинджифил и орехи за подсилване на имунитета. Това, което прави меда толкова уникален, са неговите противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Медът е богат на калий, фосфор, витамини от групата В, калций, магнезий и други хранителни елементи. Знаем, че щом ни заболи гърлото или имаме кашлица, медът ще подпомогне бързото ни възстановяване. Знаем какви ли не лекове за болно гърло и кашлица, които включват мед.

Един от най-популярните е мед в комбинацията с нарязан лук. Не бива да забравяме, че въпреки полезността си, медът и другите натурални съставки не изместват лечението, което ни е назначено от лекар. Въпреки това, по препоръка на нашия лекар, можем да го включим в менюто си, пише az-jenata.bg.

Друга натурална комбинация при упорита кашлица е мед, ракия и масло, като някои заменят кравето масло със зехтин. Трите съставки е необходимо да бъдат в равни количества. Всичко се разбърква добре и получената смес се хапва (3-4 пъти на ден) тъй като маслото леко стяга.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК