Съвети как да преодолеем непрестанните спорове с партньора си

Някои интимни отношения са далеч по-бурни от други

27.10.2021 | 20:59 Редактор: Жаклина Иванова
Съвети как да преодолеем непрестанните спорове с партньора си

Ако сте от двойките, които се карат постоянно и не могат да изкарат и ден без да спорят за нещо, не сте сами. Някои интимни отношения са далеч по-бурни от други, което не ги прави наситени с по-малко любов или по-малко разбирателство. Страстта и емоциите взимат превес и правят връзката по-шумна, бурна, понякога нараняваща.

Независимо дали се карате много, или се наранявате, или пък просто спорите постоянно, трябва да знаете, че има начин да успокоите страстите в името на това да запазите любовта и уважението помежду си.

Понякога прекалено честите и бурни скандали могат да помрачат и най-силната любов, да я изтощят до краен предел, да ви откажат един от друг. Ето защо трябва да знаете как да реагирате правилно в напрегнати ситуации, така че да не унищожите отношенията си.

Ето няколко съвета, които ще помогнат да водите честни и открити битки, без да се наранявате.

Поемете дъх

Бройте до 10 преди да кажете нещо, което ви е на езика, и което в друга ситуация бихте изстреляли без да се замислите. Така ще избегнете нараняването на партньора си. Не бързайте да го уязвите, дори да можете и да знаете как. Това ще навреди на отношенията ви.

Помислете за планиране на конфликтния разговор

Не бързайте да избухвате. Когато някакъв проблем е назрял, обмислете аргументите си предварително. Така ще избегнете изричането на неща, за които ще съжалявате след това.

Придържайте се към проблема

Избягвайте да вмятате стари неща и отминали спорове, които са останали неразрешени. С тях само наливате масло в огъня без да решавате настоящия конфликт.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК