Причини да се чувстваме като в капан във връзката си

Може би сте избързали с обвързването преди да го опознаете

21.10.2021 | 21:02 Редактор: Теодора Патронова
Причини да се чувстваме като в капан във връзката си

В любовта понякога се случва да се разочароваме. Не всяка връзка ни носи така желаното щастие. Началото може да изглежда обещаващо, но впоследствие да се окаже, че се чувстваме като в капан в тези взаимоотношения. Защо?

Избързахте с връзката, без да го опознаете

Когато срещаме нова личност и тя силно ни е пленила, желанието ни да бъдем във връзка ни кара да бъдем нетърпеливи. В най-ранните етапи на взаимоотношенията всеки показва най-хубавите си черти, за да впечатли другия. Ние също виждаме повече плюсове, отколкото минуси. Въпреки това, отнема време, за да опознаем повече човека и да усетим на едно друго ниво дали наистина връзката помежду ни е автентична и има върху какво да се гради или е предимно на физическо ниво.

Бързайки да създадем връзка, ние не виждаме истинската същност на другия, а осъзнавайки, че това не е нашият партньор, може да се почувстваме като в капан. Трудно ни е да си тръгнем, за да не нараним или пък отсрещната страна по някакъв начин ни държи в тези взаимоотношения.

Имате нереалистични очаквания, които не могат да бъдат изпълнени

Никой не е идеален и всеки може да допуска грешки. Ако поставите партньора си на пиедестал, той ще ви разочарова в даден момент. Не можете да очаквате някой да бъде перфектен партньор, защото и вие не сте идеални. Ето защо, когато започваме нова връзка е важно какви очаквания си поставяме.

Така можем да се предпазим от чувство на неудовлетвореност във връзката си, защото сме си поставили очаквания, които са задоволени. Ако има нещо, което ни се иска, но партньорът не го удовлетворява, е добре да споделим, защото много често дори и не подозира за очакването ни.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК